
Spenat- och fetaostpaj
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 klyfta vitlök
- 0.5 st purjolök
- smör
- 1 tsk sambal oelek
- 150 g spenat
- 0.5 dl vitt matlagningsvin
- salt
- svartpeppar
- 3 st ägg
- 1 dl mjölk
- 150 g fetaost
- salt
- svartpeppar
- 1 tsk torkad oregano
- 1 st pajdeg
- 50 g spenat till servering
- 250 g körsbärstomater
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och hacka vitlöken, hacka även purjolöken. Hetta upp smör i en stekpanna och stek lök och vitlök tillsammans med sambal oelek i ett par minuter. Rör i spenat och låt den bli mjuk. Rör i matlagningsvin och låt det koka in. Smaka av med salt och peppar.
- Vispa samman ägg, mjölk och smulad fetaost. Krydda med salt, peppar och oregano.
- Lägg pajdegen i en ugnsfast form, lägg på spenaten och häll på äggstanningen.
- Laga i ugn ca 20 min.
- Servera med spenat och körsbärstomater.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna