Spenat- och getostlasagne med citron
recipe
City Gross
35 min

Spenat- och getostlasagne med citron

Välj antal portioner:

4 portioner
166,80 kr

Ingredienser

Sås

  • 25 g smör
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 75 g riven ost
  • 1 st citron, skalet
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 krm vitpeppar
  • 1 st zucchini
  • 200 g bladspenat
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlösklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 200 g getost
  • 200 g lasagneplattor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gör ostsåsen. Smält smör i en gryta. Vispa i mjölet och sedan mjölken. Koka upp och sjud i ca 3 min, glöm inte att röra.
  3. Rör i riven ost, rivet citronskal och krydda med salt och peppar. Smaka sen av med salt.
  4. Tärna zucchini. Hacka till spenaten. Spara en del till garnering. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja. Häll i spenat och zucchini. Krydda med salt och peppar. Skär getosten i tunna skivor.
  5. Varva ostsås, spenatröra, lasagneplattor och getost i en form. Börja och avsluta med ostsås.
  6. Laga lasagne i mitten av ugnen i ca 20-25 min. Garnera med spenat.
  7. Servera.
Tips från oss
Om du inte vill ha getosten i lasagnen kan du istället toppa hela härligheten med den.

Varnings ikonAnslutningsproblem