Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Spenat- och kikärtsröra med rostad potatis
84.75
Spenat- och kikärtsröra med rostad potatis
recipe
35 min

Spenat- och kikärtsröra med rostad potatis

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 6 st baguetter
  • 200 g spenat
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm ancho chilipeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • olja
  • 230 g kikärtor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt och ringla över olja, salta och laga i ugn ca 30 min.
  2. Tillaga 2/3 av baguetterna enligt anvisningarna på paketet.
  3. Hacka bladspenaten grovt.
  4. Tärna och stek restarande baguetter med pressad vitlök i olja i ca 3–4 min. Mixa sen till en jämn röra.
  5. Stek anchochili, spiskummin och koriander i olja på låg värme i ca 2 min. Rör i spenaten, brödröran, sköljda kikärter, vinäger, vatten och salt. Låt koka ihop ca 10 min på svag värme tills det är krämigt.
  6. Servera med rostad potatis och en klick yoghurt.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Har du ingen rökig ancho peppar i skafferiet går det fint att använda vanlig chilipeppar.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem