Spenat- och kikärtsröra med rostad potatis
82.2
Spenat- och kikärtsröra med rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Spenat- och kikärtsröra med rostad potatis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 6 st baguetter
  • 200 g spenat
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm ancho chilipeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • olja
  • 230 g kikärtor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt och ringla över olja, salta och laga i ugn ca 30 min.
  2. Tillaga 2/3 av baguetterna enligt anvisningarna på paketet.
  3. Hacka bladspenaten grovt.
  4. Tärna och stek restarande baguetter med pressad vitlök i olja i ca 3–4 min. Mixa sen till en jämn röra.
  5. Stek anchochili, spiskummin och koriander i olja på låg värme i ca 2 min. Rör i spenaten, brödröran, kikärter, vinäger, vatten och salt. Låt koka ihop ca 10 min på svag värme tills det är krämigt.
  6. Servera med rostad potatis och en klick yoghurt.
Tips från oss
Har du en rökig chilisort i skafferiet? Använd gärna den.

Varnings ikonAnslutningsproblem