
Spenat- och kikärtsröra med rostad potatis
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 2 msk olivolja
- salt
- 6 st baguetter
- 200 g spenat
- 2 klyftor vitlök
- 3 msk olivolja
- 2 krm ancho chilipeppar
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- rapsolja
- 230 g kikärtor
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 1.5 dl yoghurt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt och ringla över olja, salta och laga i ugn ca 30 min.
- Tillaga 4 av baguetterna enligt anvisningarna på paketet.
- Hacka bladspenaten grovt.
- Tärna och stek 2 st av baguetter med pressad vitlök i olja i ca 3–4 min. Mixa sen till en jämn röra.
- Stek anchochili, spiskummin och koriander i olja på låg värme i ca 2 min. Rör i spenaten, brödröran, sköljda kikärter, vinäger, vatten och salt. Låt koka ihop ca 10 min på svag värme tills det är krämigt.
- Servera med rostad potatis och en klick yoghurt.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Har du ingen rökig ancho peppar i skafferiet går det fint att använda vanlig chilipeppar.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna