Spenat- & linssoppa med ägg och lagrad ost
157.8
Spenat- & linssoppa med ägg och lagrad ost
recipe
City Gross
35 min

Spenat- & linssoppa med ägg och lagrad ost

Ingredienser

  • 2 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • raps/matolja till stekning
  • 1 liter vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 3 dl torkade gröna linser
  • 200 g spenat
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 4 st ägg
  • 100 g hårdost
  • 30 g persilja

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Skala vitlöken. Stek lök och pressad vitlök i en gryta med olja i ett par minuter utan att det tar färg.
  2. Häll i vatten, fond och linser. Sjud under lock i ca 20 min tills linserna är mjuka.
  3. Lägg äggen i en gryta och häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sen sjuda i 7 min. Skölj äggen i kallt vatten och dela sen i halvor.
  4. Rör i spenat i soppan och låt den bli mjuk. Mixa soppan slät och rör sen i crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Häll eventuellt i mer vatten om du vill det.
  5. Servera soppan med ägg, riven ost och hackad persilja.
Tips från oss
Gör chips av osten! Riv osten grovt. Lägg små högar av den rivna osten på bakplåtspapper på en plåt och platta till dem så att de blir till rundlar. Krydda med lite grovmalen svartpeppar och timjan på varje ostrundel. Laga i ugn ca 5 min på 200 grader. Låt dem svalna och stelna till.

Varnings ikonAnslutningsproblem