Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Spenatlasagne med mozzarella & fetaostSpenatlasagne med mozzarella & fetaostSpenatlasagne med mozzarella & fetaostCook Time: Yield: 4Ingredients:zucchinigul lökolja till stekningspenatsoltorkad tomatkrossad tomatbasilikasaltgrovmalen svartpepparmjölkvetemjölsaltvitpepparmozzarellalasagneplattorfetaostgurkatomatInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tärna zucchini. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs zucchini, lök och spenat. Blanda i hackad soltorkad tomat och krossad tomat. Krydda med basilika, salt och svartpeppar.
  3. Vispa ihop 1 dl av mjölken med mjölet i en gryta. Vispa sen i resten och låt det koka upp, sjud i ett par minuter och krydda med salt och peppar.
  4. Skiva mozzarellan.
  5. Varva lasagneplattor, sås, spenatröran i en ugnssäker form. Börja och avsluta med såsen. Fördela mozzarella överst och smula över fetaost. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  6. Tärna gurkan och tomaterna.
  7. Servera.
Spenatlasagne med mozzarella & fetaost
recipe
35 min

Spenatlasagne med mozzarella & fetaost

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st zucchini
  • 1 st gul lök
  • olja till stekning
  • 200 g spenat
  • 90 g soltorkad tomat
  • 390 g krossad tomat
  • 2 tsk basilika
  • 2 krm salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 7 dl mjölk
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 125 g mozzarella
  • 200 g lasagneplattor
  • 75 g fetaost
  • 1 st gurka
  • 1 st tomat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tärna zucchini. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs zucchini, lök och spenat. Blanda i hackad soltorkad tomat och krossad tomat. Krydda med basilika, salt och svartpeppar.
  3. Vispa ihop 1 dl av mjölken med mjölet i en gryta. Vispa sen i resten och låt det koka upp, sjud i ett par minuter och krydda med salt och peppar.
  4. Skiva mozzarellan.
  5. Varva lasagneplattor, sås, spenatröran i en ugnssäker form. Börja och avsluta med såsen. Fördela mozzarella överst och smula över fetaost. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  6. Tärna gurkan och tomaterna.
  7. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Istället för att skiva mozzarellan kan du riva den. Den blir lite krispigare när den är i ugnen. Att steka all den färska spenaten tar en del plats så om du inte har en stor stekpanna så stek allt i omgångar och lägg efterhand över det i en skål.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem