Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Stekt saganaki, bulgursallad med oliver & grillad paprikaStekt saganaki, bulgursallad med oliver & grillad paprikaStekt saganaki, bulgursallad med oliver & grillad paprikaCook Time: Yield: 4Ingredients:röda paprikorzucchinibulgurcitron, skaletvitlöksklyftaflytande honungolivoljacitron, saftenflingsaltgrovmalen svartpepparsvarta olivergurkafetaostäggströbrödraps/matoljaminibaguettermatyoghurtInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och dela paprikorna på hälften. Grilla dem på galler i ugnen ca 15-20 tills de har fin färg.
  2. Koka bulgur enlig anvisningarna på paketet.
  3. Riv det yttersta skalet av citronen. Skala och riv vitlöken fint. Blanda citronskal och vitlök med honung, olja, citronsaft, salt och peppar. När bulgurn är klar blanda i citrondressingen och avrunna oliver. Skär gurkan i strimlor och rör i den i salladen. När paprikan är klar, dela den i bitar och rör ner.
  4. Värm baguetterna.
  5. Dela fetaosten på längden. Vispa upp äggen och doppa osten först i ägg och sen i ströbröd.
  6. Dela zucchinin i skivor på längden. Stek zucchini och ost i olja.
  7. Servera med en klick yoghurt.
Stekt saganaki, bulgursallad med oliver & grillad paprika
recipe
35 min

Stekt saganaki, bulgursallad med oliver & grillad paprika

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 st röda paprikor
  • 1 st zucchini
  • 300 g fetaost
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 msk raps/matolja
  • 280 g bulgur

Dressing

  • 0.5 st citron, skalet
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citron, saften
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 110 g svarta oliver
  • 0.5 st gurka
  • 4 st minibaguetter
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och dela paprikorna på hälften. Grilla dem på galler i ugnen ca 15-20 tills de har fin färg.
  2. Koka bulgur enlig anvisningarna på paketet.
  3. Riv det yttersta skalet av citronen. Skala och riv vitlöken fint. Blanda citronskal och vitlök med honung, olja, citronsaft, salt och peppar. När bulgurn är klar blanda i citrondressingen och avrunna oliver. Skär gurkan i strimlor och rör i den i salladen. När paprikan är klar, dela den i bitar och rör ner.
  4. Värm baguetterna.
  5. Dela fetaosten på längden. Vispa upp äggen och doppa osten först i ägg och sen i ströbröd.
  6. Dela zucchinin i skivor på längden. Stek zucchini och ost i olja.
  7. Servera med en klick yoghurt.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Varför inte köra detta recept på grillen?

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem