Stekt saganaki, bulgursallad med oliver & grillad paprika
recipe
City Gross
35 min

Stekt saganaki, bulgursallad med oliver & grillad paprika

Välj antal portioner:

4 portioner
234,00 kr

Ingredienser

  • 2 st röda paprikor
  • 280 g bulgur

Dressing

  • 0.5 st citron, skalet
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citron, saften
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 110 g svarta oliver
  • 0.5 st gurka
  • 4 st minibaguetter
  • 1 st zucchini
  • 300 g fetaost
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 msk raps/matolja
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och dela paprikorna på hälften. Grilla dem på galler i ugnen ca 15-20 tills de har fin färg.
  2. Koka bulgur enlig anvisningarna på paketet.
  3. Riv det yttersta skalet av citronen. Skala och riv vitlöken fint. Blanda citronskal och vitlök med honung, olja, citronsaft, salt och peppar. När bulgurn är klar blanda i citrondressingen och avrunna oliver. Skär gurkan i strimlor och rör i den i salladen. När paprikan är klar, dela den i bitar och rör ner.
  4. Värm baguetterna.
  5. Dela fetaosten på längden. Vispa upp äggen och doppa osten först i ägg och sen i ströbröd.
  6. Dela zucchinin i skivor på längden. Stek zucchini och ost i olja.
  7. Servera med en klick yoghurt.
Tips från oss

Varför inte köra detta recept på grillen?

Varnings ikonAnslutningsproblem