Svamp- & halloumisås med rostade rotsaker
162.4
Svamp- & halloumisås med rostade rotsaker
recipe
City Gross
35 min

Svamp- & halloumisås med rostade rotsaker

Ingredienser

  • 200 g palsternackor
  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 250 g champinjoner
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 50 g soltorkade tomater
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 200 g halloumi
  • salt
  • peppar
  • 70 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta palsternackor. Tvätta av och klyfta potatisen. Lägg allt på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30-35 min.
  3. Ansa och hacka svampen, skala och hacka löken. Skala vitlöken. Hacka de soltorkade tomaterna.
  4. Stek svampen i en torr stekpanna tills den har vätskat ur sig. Rör sen i de soltorkade tomaterna(ta gärna med lite av oljan), pressad vitlök och gul lök. Stek allt i ett par minuter till. Häll i grädde och rör i skivad halloumi. Sjud i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med rucola.

Varnings ikonAnslutningsproblem