
Svamp- & halloumisås med rostade rotsaker
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 200 g palsternackor
- 800 g potatis
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk flingsalt
- 250 g champinjoner
- 0.5 st gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 50 g soltorkade tomater
- 2.5 dl vispgrädde
- 200 g halloumi
- salt
- svartpeppar
- 70 g rucola
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och klyfta palsternackor. Tvätta av och klyfta potatisen. Lägg allt på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30-35 min.
- Ansa och hacka svampen, skala och hacka löken. Skala vitlöken. Hacka de soltorkade tomaterna.
- Stek svampen i en torr stekpanna tills den har vätskat ur sig. Rör sen i de soltorkade tomaterna(ta gärna med lite av oljan), pressad vitlök och gul lök. Stek allt i ett par minuter till. Häll i grädde och rör i skivad halloumi. Sjud i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med rucola.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna