
Svamp- och solrosfröbiffar med potatis och rosépepparsås
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Svamp- Och Solrosfröbollar:
- 250 g champinjoner, hackade
- 1 st gul lök, finhackad
- rapsolja att steka i
- 200 g solrosfrön
- 2 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 1 msk ljus sojasås
- 1 msk majsstärkelse
- salt
- vitpeppar
- rapsolja att steka i
Rosépepparsås:
- 1 msk vetemjöl
- 2.5 dl havregrädde
- 0.5 dl vatten
- 1 msk ljus sojasås
- 1 tsk lingonsylt
- 1 tsk rosépeppar, mortlad
- salt
- svartpeppar
Tillbehör:
- 800 g kokt potatis
- lingonsylt
Gör så här
- Svamp- och solrosfröbollar: Fräs de hackade champinjonerna och löken i lite rapsolja tills svampen har släppt sin vätska och löken mjuknat.
- Mixa solrosfröna till ett fint mjöl i en matberedare. Häll ner de stekta champinjonerna tillsammans med övriga ingredienser i matberedaren. Mixa ihop till en fin färs. Låt stå och vila i 10 min.
- Forma färsen till biffar och stek gyllene i rapsolja.
- Rosépepparsås: Vispa ihop vetemjöl och havregrädde i en kastrull. Vispa även ner vatten och ljus sojasås. Koka upp såsen under ständigt vispande och låt sjuda tills den tjocknar.
- Smaka av med lingonsylt, rosépeppar, salt och peppar.
- Servera svamp- och solrosfröbollarna tillsammans med rosépepparsås, kokt potatis och lingonsylt.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna