Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Svampburgare med löksåsSvampburgare med löksåsSvampburgare med löksåsCook Time: Yield: 4Ingredients:champinjonerolivoljagul lök, finhackadvitlöksklyftor, finhackadekokt potatisfinhackad persiljamajsstärkelserosépeppar, mortladsaltsvartpepparsojayoghurtrödlök, finhackadschalottenlök, finhackadgräslök, finhackadsaltsvartpepparkokt potatissvart tångkaviarInstructions:

1. Svampburgare: Fräs svampen i en torr stekpanna tills de har släppt sin vätska.
2. Rör ner olja och lök och låt fräsa på̊ tills allt har fått fint med färg. Häll över i en skål.
3. Pressa eller mosa potatisen. Vänd ner i svampen tillsammans med övriga ingredienser.
4. Blanda väl och forma sedan till fyra burgare. Stek gyllenbruna i lite olja eller margarin.
5. Kall löksås: Rör ihop sojayoghurt, rödlök, scharlottenlök, gräslök, salt och peppar i en skål.
6.Servera burgarna tillsammans med kokt potatis, löksås och svart tångkaviar.

Svampburgare med löksås
recipe
35 min

Svampburgare med löksås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Svampburgare

  • 200 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 600 g kokt potatis
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 4 msk majsstärkelse
  • 3 tsk rosépeppar, mortlad
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Kall Löksås

  • 2 dl sojayoghurt
  • 0.5 st rödlök, finhackad
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar

Till Servering

  • kokt potatis
  • svart tångkaviar

Gör så här

  1. Svampburgare: Fräs svampen i en torr stekpanna tills de har släppt sin vätska.
  2. Rör ner olja och lök och låt fräsa på̊ tills allt har fått fint med färg. Häll över i en skål.
  3. Pressa eller mosa potatisen. Vänd ner i svampen tillsammans med övriga ingredienser.
  4. Blanda väl och forma sedan till fyra burgare. Stek gyllenbruna i lite olja eller margarin.
  5. Kall löksås: Rör ihop sojayoghurt, rödlök, scharlottenlök, gräslök, salt och peppar i en skål.
  6. Servera burgarna tillsammans med kokt potatis, löksås och svart tångkaviar.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Du kan satsa på bara kantareller, eller bara champinjoner, men jag gillar att blanda en rad olika för ännu mer spännande karaktär på burgaren. Du kan även lägga burgaren i ett burgarbröd och servera med sås och tångkaviar.

Det går lika bra att använda cashew- eller havreyoghurt som sojayoghurt!

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem