SvamprisottoSvamprisottoSvamprisottoCook Time: Yield: 4Ingredients:vattengrönsaksfondgul lökvitlökolivoljatorkad timjanarboriorisvitt matlagningsvinchampinjonersmörriven ostsaltsvartpepparromansalladkörsbärstomatInstructions:
  1. Koka upp vatten med fond. Håll buljongen varm.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp olja och fräs löken en stund. Blanda ner vitlök, timjan och ris och låt fräsa med några minuter.
  4. Häll på matlagningsvin och reducera tills ungefär hälften kokat bort, rör om hela tiden. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljong lite i taget, börja med ca 3 dl och sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Rör om då och då. Riset är klart när det är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt). Risotton ska ha konsistens som en gröt.
  5. Stek svampen i smör. Rör ner den tillsammans med osten i den färdiga risotton. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med strimlad sallad och tomat.
Svamprisotto
recipe
City Gross
35 min

Svamprisotto

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 250 g champinjoner
  • smör
  • 40 g riven ost
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st romansallad
  • 250 g körsbärstomat

Gör så här

  1. Koka upp vatten med fond. Håll buljongen varm.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp olja och fräs löken en stund. Blanda ner vitlök, timjan och ris och låt fräsa med några minuter.
  4. Häll på matlagningsvin och reducera tills ungefär hälften kokat bort, rör om hela tiden. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljong lite i taget, börja med ca 3 dl och sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Rör om då och då. Riset är klart när det är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt). Risotton ska ha konsistens som en gröt.
  5. Stek svampen i smör. Rör ner den tillsammans med osten i den färdiga risotton. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med strimlad sallad och tomat.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Det är gott att toppa både med gräslök och färsk timjan. Gillar du hassel-nötter är det gott att toppa risotton med det.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem