Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Svampsås med rostade rotsakerSvampsås med rostade rotsakerSvampsås med rostade rotsakerCook Time: Yield: 4Ingredients:rödbetorpalsternackorpotatisraps/matoljaflingsaltsvampgul lökvitlöksklyftasoltorkade tomaterrött matlagningsvingräddeharicots vertssaltvitpeppargräslöksalladInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta rödbetor och palsternackor. Tvätta av och klyfta potatisen. Lägg allt på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30-35 min.
  3. Ansa och hacka svampen, skala och hacka löken. Skala vitlöken. Hacka de soltorkade tomaterna.
  4. Stek svampen i en torr stekpanna tills den har vätskat ur sig. Rör sen i gul lök, pressad vitlök och de soltorkade tomaterna(ta gärna med lite av oljan). Stek allt i ett par minuter till. Häll i matlagningsvin, ånga av och häll sen i grädde. Sjud i ca 10 min. Rör i avrunna haricots verts. Smaka av med salt, peppar och hackad gräslök.
  5. Servera med sallad.
Svampsås med rostade rotsaker
recipe
35 min

Svampsås med rostade rotsaker

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 st rödbetor
  • 200 g palsternackor
  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 250 g svamp
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 6 st soltorkade tomater
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 2.5 dl grädde
  • 1 pkt haricots verts
  • salt
  • vitpeppar
  • 15 g gräslök
  • 35 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta rödbetor och palsternackor. Tvätta av och klyfta potatisen. Lägg allt på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30-35 min.
  3. Ansa och hacka svampen, skala och hacka löken. Skala vitlöken. Hacka de soltorkade tomaterna.
  4. Stek svampen i en torr stekpanna tills den har vätskat ur sig. Rör sen i gul lök, pressad vitlök och de soltorkade tomaterna(ta gärna med lite av oljan). Stek allt i ett par minuter till. Häll i matlagningsvin, ånga av och häll sen i grädde. Sjud i ca 10 min. Rör i avrunna haricots verts. Smaka av med salt, peppar och hackad gräslök.
  5. Servera med sallad.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Om du vill undvika att bli helt röd på händerna när du skalar rödbetorna kan du skala dem under rinnande vatten.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem