Taboule, halloumi & sval gurkyoghurt
recipe
City Gross
35 min

Taboule, halloumi & sval gurkyoghurt

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

199,80 kr

Ingredienser

Taboule

  • 280 g bulgur
  • 30 g persilja
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st citron
  • 2 st tomater
  • 1 st paprika
  • 1 msk olivolja

Gurkyoghurt

  • 0.5 st gurka
  • 2 dl yoghurt
  • 1 krm spiskummin
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g halloumi

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Ta fram en stor skål. Finhacka persilja. Skala och strimla löken. Lägg allt i skålen.
  2. Tvätta av citronen och riv skalet av halva citronen. Tärna tomaterna. Skiva paprikan tunt. Blanda allt i skålen och pressa i saften från 0,5 citron. När bulgurn är klar rör ner den och olivolja i skålen.
  3. Gör såsen. Riv gurkan och låt den rinna av i en sil. Blanda riven gurka och yoghurt. Smaka av med spiskummin, salt och svartpeppar.
  4. Skär halloumi i ca 1,5 cm tjocka skivor. Stek gyllene och skär dem sedan i bitar och rör ner i salladen.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem