Taboule med halloumi och sval gurkyoghurt
162.6
Taboule med halloumi och sval gurkyoghurt
recipe
City Gross
35 min

Taboule med halloumi och sval gurkyoghurt

Ingredienser

  • 280 g bulgur
  • 0.33 kruka mynta
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st citron
  • 2 st tomater
  • 1 st paprika
  • olivolja
  • 0.5 st gurka
  • 0.33 kruka färsk mynta
  • 2.5 dl yoghurt
  • 1 krm spiskummin
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g halloumi

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Ta fram en stor skål. Finhacka 0,5 kruka mynta. Skala och strimla löken. Lägg allt i skålen.
  2. Tvätta av citronen och riv av skalet från halva citronen. Tärna tomaterna. Skiva paprikan tunt. Blanda allt i skålen och pressa i saften från 0,5 citron. När bulgur är klart rör ner den och olivolja i skålen.
  3. Gör såsen. Riv gurkan och låt den rinna av i en sil. Blanda riven gurka, finskuren mynta och yoghurt. Smaka av med spiskummin, salt och svartpeppar.
  4. Skiva halloumi, stek gyllne och skär dem sen i bitar och rör ner i salladen.
  5. Servera.
Tips från oss

Myntan kan variera i storlek. Smaka av din sås efterhand och ha i lite mynta i taget. Jag gillar när det smakar mycket mynta, vad föredrar du?

Varnings ikonAnslutningsproblem