
Tacos med svampfyllning och grön sås
Välj antal portioner:
6 portioner
Ingredienser
- 8 dl vetemjöl + till utbakning
- 2 krm salt
- 1 tsk bakpulver
- 6 msk olja
- 2 dl yoghurt
- 40 g morot, finriven (80 g)
- 40 g rödbeta, finriven
- 150 g ostronskivling
- 150 g kantareller
- 200 g champinjoner
- smör
- 1 påse tacokrydda
Koriander-Mynta Sås
- 30 g koriander
- 30 g bladpersilja
- 0.5 kruka mynta
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 msk olja
- 5 msk vatten
- 1 st lime, juicen
- honung
- salt
- peppar
- 50 g spetskål
- 100 g rödkål
- 100 g grönkål
Gör så här
- Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör i olja och yoghurt, arbeta samman till en deg som du delar i 2 bitar. Smaksätt den ena med skalad och fint riven morot och den andra med skalad och fint riven rödbeta. Dela varje deg i 6 bitar och kavla ut till ca 15-20 cm stora rundlar på ett mjölat bakbord. Ta bort mjölet från tortillan och stek sen i en stekpanna tills brödet fått fin färg. Linda in i en kökshandduk så de håller sig varma. Förvara i plastpåse.
- Skiva svampen och stek den tillsammans i en torr stekpanna tills svampen vätskat ur sig. Rör i en klick smör och tacokrydda.
- Mixa samman koriander, persilja, mynta, riven vitlök, olja, vatten och lime. Smaka av med honung, salt och peppar.
- Servera i tortillabröd med sås och blandad strimlad kål.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna