Tacos med svampfyllning och grön såsTacos med svampfyllning och grön såsTacos med svampfyllning och grön såsCook Time: Yield: 6Ingredients:vetemjöl + till utbakningsaltbakpulveroljayoghurtmorot, finriven (80 g)rödbeta, finrivenostronskivlingkantarellerchampinjonersmörtacokryddakorianderbladpersiljamyntavitlöksklyftaoljavattenlime, juicenhonungsaltpepparspetskålrödkålgrönkålInstructions:
  1. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör i olja och yoghurt, arbeta samman till en deg som du delar i 2 bitar. Smaksätt den ena med skalad och fint riven morot och den andra med skalad och fint riven rödbeta. Dela varje deg i 6 bitar och kavla ut till ca 15-20 cm stora rundlar på ett mjölat bakbord. Ta bort mjölet från tortillan och stek sen i en stekpanna tills brödet fått fin färg. Linda in i en kökshandduk så de håller sig varma. Förvara i plastpåse.
  2. Skiva svampen och stek den tillsammans i en torr stekpanna tills svampen vätskat ur sig. Rör i en klick smör och tacokrydda.
  3. Mixa samman koriander, persilja, mynta, riven vitlök, olja, vatten och lime. Smaka av med honung, salt och peppar.
  4. Servera i tortillabröd med sås och blandad strimlad kål.
Tacos med svampfyllning och grön sås
recipe
City Gross
60 min

Tacos med svampfyllning och grön sås

Välj antal portioner:

6 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl + till utbakning
  • 2 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 msk olja
  • 2 dl yoghurt
  • 40 g morot, finriven (80 g)
  • 40 g rödbeta, finriven
  • 150 g ostronskivling
  • 150 g kantareller
  • 200 g champinjoner
  • smör
  • 1 påse tacokrydda

Koriander-Mynta Sås

  • 30 g koriander
  • 30 g bladpersilja
  • 0.5 kruka mynta
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk olja
  • 5 msk vatten
  • 1 st lime, juicen
  • honung
  • salt
  • peppar
  • 50 g spetskål
  • 100 g rödkål
  • 100 g grönkål

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör i olja och yoghurt, arbeta samman till en deg som du delar i 2 bitar. Smaksätt den ena med skalad och fint riven morot och den andra med skalad och fint riven rödbeta. Dela varje deg i 6 bitar och kavla ut till ca 15-20 cm stora rundlar på ett mjölat bakbord. Ta bort mjölet från tortillan och stek sen i en stekpanna tills brödet fått fin färg. Linda in i en kökshandduk så de håller sig varma. Förvara i plastpåse.
  2. Skiva svampen och stek den tillsammans i en torr stekpanna tills svampen vätskat ur sig. Rör i en klick smör och tacokrydda.
  3. Mixa samman koriander, persilja, mynta, riven vitlök, olja, vatten och lime. Smaka av med honung, salt och peppar.
  4. Servera i tortillabröd med sås och blandad strimlad kål.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem