Teriyakinudlar med ägg
129.8
Teriyakinudlar med ägg
recipe
City Gross
35 min

Teriyakinudlar med ägg

Ingredienser

  • 250 g nudlar

Sås

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 30 g ingefära
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 4 st ägg
  • 150 g sugersnaps
  • 2 st paprikor
  • 0.5 st purjolök
  • 25 g gräslök
  • sesamfrö
  • 0.5 st lime

Gör så här

  1. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  2. Gör såsen. Skala och riv vitlök och ingefära fint. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp såsen under vispning.
  3. Blanda sen samman med de kokta nudlarna.
  4. Stek äggen.
  5. Strimla sugersnaps, paprika och purjolök. Stek snabbt i en stekpanna.
  6. Servera nudlar med grönsaker, hackad gräslök, sesamfrö och lime.

Varnings ikonAnslutningsproblem