
Texmex nachos med spicy bönor
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 460 g svarta bönor
- 1 st rödlök
- 1 klyfta vitlök
- rapsolja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 dl vatten
- salt
- 2 påsar nachos
- 150 g riven ost
- 250 g körsbärstomater
- 2 st snackpaprika
- 0.5 st lime
- salt
- svartpeppar
- 285 g majs
- 0.5 st knippe salladslök
- 1 st romansallad
- 3 dl gräddfil
- 1 burk chunkey salsa
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Låt bönorna rinna av.
- Skala och hacka lök och vitlök. Stek hälften av rödlöken och all vitlök i olja i en stekpanna. Rör i bönor, sambal oelek, spiskummin, tomatpuré och vatten. Smaka av med salt.
- Häll ut chipsen på en plåt och fördela bönröran ovanpå och sist osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
- Tärna tomater och paprika, blanda med resterande rödlök. Pressa över limesaft och rör i avrunnen majs.
- Servera med strimlad salladslök, strimlad sallad, gräddfil och chunky salsa.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
För att ge rätten extra hetta är tabasco ett måste i denna rätt.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna