
Tikka masala gryta med libacrips
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 25 g smör
- 2 klyftor vitlök
- 4 st libabröd
- flingsalt
- 1 st gul lök
- 200 g morötter
- rapsolja
- 390 g krossad tomat
- 1 burk kokosgrädde
- 230 g gröna linser
- 1 påse krydda tikka masala
- 150 g spenat
- salt
- svartpeppar
- 0.5 st gurka
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smör och rör sen i pressad vitlök. Pensla bröden med smöret och strö på lite flingsalt. Lägg på plåtar och laga i ugn ca 5 min.
- Skala och hacka löken. Skala och slanta morötterna. Stek i lite olja i en gryta. Rör i krossad tomat, kokosgrädde och tikka masala. Låt sjuda tills morötterna är mjuka. Häll sen i avrunna linser och rör i spenat. Låt allt blir varmt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med fint hackad gurka och bröd.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Lite hetta passar fint i denna rätt. Har du någon god chilisås i kylskåpet är det gott att smaksätta med den.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna