Toast med svamp, messmör och örter
Toast med svamp, messmör och örter
recipe
City Gross
25 min

Toast med svamp, messmör och örter

Ingredienser

  • 250 g champinjoner
  • 250 g kantareller
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 msk messmör
  • 0.5 st citron
  • 70 g bladspenat
  • 4 skivor surdegsbröd
  • smör till stekning
  • olivolja till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Dela svampen. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Fräs svamp och lök i smör och olivolja tills svampen får färg.
  2. Häll på vatten och tillsätt messmöret samt lite pressad citronsaft, koka ihop alltsammans tills såsen ”limmar” på svampen.
  3. Vänd ner bladspenaten och smaksätt med salt och peppar.
  4. Grilla brödet snabbt, skeda upp svampen på toasten och servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem