Toast med svamp, messmör och örterToast med svamp, messmör och örterToast med svamp, messmör och örterCook Time: Yield: 4Ingredients:champinjonerkantarellerschalottenlökvitlöksklyftavattenmessmörcitronbladspenatsurdegsbrödsmör till stekningolivolja till stekningsaltsvartpepparInstructions:

1. Dela svampen. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Fräs svamp och lök i smör och olivolja tills svampen får färg.
2.Häll på vatten och tillsätt messmöret samt lite pressad citronsaft, koka ihop alltsammans tills såsen ”limmar” på svampen.
3.Vänd ner bladspenaten och smaksätt med salt och peppar.
4.Grilla brödet snabbt, skeda upp svampen på toasten och servera.

Toast med svamp, messmör och örter
recipe
City Gross
25 min

Toast med svamp, messmör och örter

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 250 g champinjoner
  • 250 g kantareller
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 msk messmör
  • 0.5 st citron
  • 70 g bladspenat
  • 4 skivor surdegsbröd
  • smör till stekning
  • olivolja till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Dela svampen. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Fräs svamp och lök i smör och olivolja tills svampen får färg.
  2. Häll på vatten och tillsätt messmöret samt lite pressad citronsaft, koka ihop alltsammans tills såsen ”limmar” på svampen.
  3. Vänd ner bladspenaten och smaksätt med salt och peppar.
  4. Grilla brödet snabbt, skeda upp svampen på toasten och servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem