Tofu med rissallad
164
Tofu med rissallad
recipe
City gross
35 min

Tofu med rissallad

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 250 g broccoli
  • 1 st paprika
  • 285 g majs
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamfrö
  • 250 g tofu
  • raps/matolja till stekning
  • 120 g hoisinsås
  • 25 g färsk koriander
  • 125 g jordnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skär broccolin i långa buketter, dela paprikan i klyftor, häll av spadet från majsen. Blanda med olja och soja. Lägg i en ugnsfast form och rosta i ugn ca 15 min. Strö över sesamfrö.
  4. Dela tofun i tärningar, stek dem i lite olja. Häll på hoisinsåsen.
  5. Servera med koriander och hackade jordnötter.
Tips från oss
Det är gott att blanda grönsakerna med riset och att sen ringla över lite extra soja.

Varnings ikonAnslutningsproblem