
Tofu tikka masala
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 500 g fast tofu, tärnad
- 0.5 st blomkålshuvud, i buketter
- 1 st röd paprika, hackad
- 2 msk rapsolja
Sås
- 1 st gul lök, finhackad
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk rapsolja
- 2 msk riven färsk ingefära
- 1 msk Garam Masala
- 1 msk gul curry
- 1 msk mald spiskummin
- 1 tsk gurkmeja
- 2 dl sojayoghurt
- 1 burk krossade tomater à 400 ml
- 1 tsk salt
Till Servering
- kokt jasminris
- färsk mynta
- lime, i klyftor
Gör så här
- Fräs tofu, blomkål och röd paprika i oljan tills allt har fått nt med färg. Lägg över på en tallrik så länge.
- Fräs gul lök och vitlök i rapsoljan tills den mjuknar och blir lätt transparent.
- Rör ner ingefära, Garam Masala, curry, spiskummin och gurkmeja. Låt fräsa med i en minut.
- Rör nu ner yoghurt och krossade tomater. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt.
- Vänd ner tofun och grönsakerna i såsen. Servera tillsammans med ris, mynta eller koriander och lime.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
En indisk klassiker med tofu som fullkomligt exploderar av smaker. Går även superbra att frysa in, så gör dubbel sats! Istället för mynta går det också bra med koriander. Det går bra att använda havreyoghurt istället för sojayoghurt i detta receptet.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna