Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Tofu tikka masalaTofu tikka masalaTofu tikka masalaCook Time: Yield: 4Ingredients:fast tofu, tärnadblomkålshuvud, i buketterröd paprika, hackadrapsoljagul lök, finhackadvitlöksklyftor, finhackaderapsoljariven färsk ingefäraGaram Masalagul currymald spiskummingurkmejasojayoghurtkrossade tomater à 400 mlsaltkokt jasminrisfärsk myntalime, i klyftorInstructions:

Fräs tofu, blomkål och röd paprika i oljan tills allt har fått nt med färg. Lägg över på en tallrik så länge.
2. Fräs gul lök och vitlök i rapsoljan tills den mjuknar och blir lätt transparent.
3. Rör ner ingefära, Garam Masala, curry, spiskummin och gurkmeja. Låt fräsa med i en minut.
4. Rör nu ner yoghurt och krossade tomater. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt.
5. Vänd ner tofun och grönsakerna i såsen. Servera tillsammans med ris, mynta eller koriander och lime.

Tofu tikka masala
recipe
25 min

Tofu tikka masala

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g fast tofu, tärnad
  • 0.5 st blomkålshuvud, i buketter
  • 1 st röd paprika, hackad
  • 2 msk rapsolja

Sås

  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk Garam Masala
  • 1 msk gul curry
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl sojayoghurt
  • 1 burk krossade tomater à 400 ml
  • 1 tsk salt

Till Servering

  • kokt jasminris
  • färsk mynta
  • lime, i klyftor

Gör så här

  1. Fräs tofu, blomkål och röd paprika i oljan tills allt har fått nt med färg. Lägg över på en tallrik så länge.
  2. Fräs gul lök och vitlök i rapsoljan tills den mjuknar och blir lätt transparent.
  3. Rör ner ingefära, Garam Masala, curry, spiskummin och gurkmeja. Låt fräsa med i en minut.
  4. Rör nu ner yoghurt och krossade tomater. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt.
  5. Vänd ner tofun och grönsakerna i såsen. Servera tillsammans med ris, mynta eller koriander och lime.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
En indisk klassiker med tofu som fullkomligt exploderar av smaker. Går även superbra att frysa in, så gör dubbel sats! Istället för mynta går det också bra med koriander. Det går bra att använda havreyoghurt istället för sojayoghurt i detta receptet.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem