Tofu tikka masala
Tofu tikka masala
recipe
City Gross
25 min

Tofu tikka masala

Ingredienser

  • 500 g fast tofu, tärnad
  • 0.5 st blomkålshuvud, i buketter
  • 1 st röd paprika, hackad
  • 2 msk rapsolja

Sås

  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk Garam Masala
  • 1 msk gul curry
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl sojayoghurt
  • 1 burk krossade tomater à 400 ml
  • 1 tsk salt

Till Servering

  • kokt jasminris
  • färsk mynta
  • lime, i klyftor

Gör så här

  1. Fräs tofu, blomkål och röd paprika i oljan tills allt har fått nt med färg. Lägg över på en tallrik så länge.
  2. Fräs gul lök och vitlök i rapsoljan tills den mjuknar och blir lätt transparent.
  3. Rör ner ingefära, Garam Masala, curry, spiskummin och gurkmeja. Låt fräsa med i en minut.
  4. Rör nu ner yoghurt och krossade tomater. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt.
  5. Vänd ner tofun och grönsakerna i såsen. Servera tillsammans med ris, mynta eller koriander och lime.
Tips från oss
En indisk klassiker med tofu som fullkomligt exploderar av smaker. Går även superbra att frysa in, så gör dubbel sats! Istället för mynta går det också bra med koriander. Det går bra att använda havreyoghurt istället för sojayoghurt i detta receptet.

Varnings ikonAnslutningsproblem