
Tofutaco med limesås
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 400 g tofu
- 1 msk sambal oelek
- 2 msk japansk soja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 dl panko
- rapsolja
- 2.5 dl yoghurt
- 1 st lime
- salt
- svartpeppar
- honung
- 200 g vitkål
- 100 g morötter
- 1 st spetspaprika
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk honung
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- 25 g gräslök
- 8 st tortillabröd
- 35 g sallad
Gör så här
- Dela tofun i tärningar. Rör samman sambal oelek, soja och vinäger. Låt tofun marinera i ca 10 min.
- Rör samman yoghurt med skal och saft från en väl avtvättad lime. Smaka av med salt, peppar och honung.
- Strimla kålen fint. Skala och strimla morötterna fint. Strimla paprikan. Lägg i en skål och rör i olja, honung och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka gräslöken och lägg i en skål.
- Häll upp panko på en tallrik. Vänd tofun i den och stek den sen frasig i olja.
- Servera i tortillabröd med sallad.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna