
Tofutacos
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 400 g rödkål
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1.5 msk strösocker
- 2 krm salt
- 0.5 st lime, saften
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl majonnäs
- 1 msk srirachasås
- 0.5 st färsk koriander
- 0.5 st lime
- 2 st avokado
- 2 st tomater
- 0.5 st gurka
- 250 g tofu
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 2 krm chiliflakes
- 2.5 dl panko
- raps/matolja
- 8 st tortillabröd
Gör så här
- Blanda fint strimlad rödkål med vinäger, socker, salt, limesaft och riven vitlök. Blanda noga och låt stå och marineras medan resten av maten lagas.
- Blanda majonnäs och sriracha.
- Hacka koriander grovt, skär upp limeklyftor, skär avokado i bitar, tärna tomat och gurka. Lägg i skålar.
- Skär tofu i centimetertjocka bitar. Lägg på ett fat och krydda med salt, rökt paprikapulver och chiliflakes
- Lägg panko på ett fat. Doppa tofubitarna i panko, se till att de täcks ordentligt.
- Häll olja i en stekpanna stek tofubitarna gyllene på båda sidor och låt dem rinna av på hushållspapper. Salta lätt. Servera i mjuka tortillabröd med alla tillbehör.
- Servera i mjuka tortillabröd med alla tillbehör.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna