Tomat och fänkålssoppa med smulad fetaost
recipe
City Gross
45 min

Tomat och fänkålssoppa med smulad fetaost

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

110,40 kr

Ingredienser

  • 2 st fänkålshuvud
  • 500 g plommontomater
  • bakplåtspapper
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 st gul lök
  • 5 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela fänkålen i bitar, ta bort det gröna. Spara det till garnering. Skär kryss i tomaterna. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Halvera vitlöken och lägg på plåten med skalsidan upp. Ringla över olja, salta och peppra. Laga i ugn i cirka 25-30 min.
  3. Skala och hacka löken. Hetta upp en gryta med smör och stek löken långsamt medan grönsakerna rostas i ugnen. Löken ska bli genomskinlig men inte ta färg.
  4. Rör ner rostad fänkål, tomat och vitlök utan skal och mixa till en slät soppa tillsammans med vatten och fond. Smaka av med salt och peppar. Rör ner crème fraiche i soppan och låt koka upp.
  5. Smula över fetaost och servera.
Tips från oss
Soppan är god att serveras kall.

Varnings ikonAnslutningsproblem