Tomatsoppa med makaroner, feta & quesadilla
150
Tomatsoppa med makaroner, feta & quesadilla
recipe
City Gross
35 min

Tomatsoppa med makaroner, feta & quesadilla

Ingredienser

  • 340 g makaroner
  • 1 st gul lök
  • smör till stekning
  • 390 g passerad tomat
  • 230 g vita bönor
  • 5 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • salt
  • vitpeppar
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 150 g fetaost
  • 285 g majs
  • 125 g mozzarella
  • 1 tsk spiskummin
  • 4 st tortillabröd

Dessert:

  • 2 st äpple
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk kanel
  • 4 st tortillabröd
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka makaroner enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skala och hacka den gula löken fint. Stek den i smör tills den blivit genomskinlig men inte fått färg. Rör i passerad tomat, avrunna bönor, vatten och fond. Sjud i ca 10 min och mixa sen soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rör samman hackad basilika och fetaost i en liten skål.
  5. Gör quesadilla. Fördela majs, riven mozzarella och spiskummin på 2 av tortillabröden. Lägg på en plåt och toppa med lock. Laga i ugn ca 10 min.
  6. Servera soppan med makaroner, toppa med fetaoströran och en bit quesadilla. Dessert: Riv äpple grovt och blanda med crème fraiche, socker, kanel. Bred på hälften av bröden och lägg på ett lock, stek i smör

Varnings ikonAnslutningsproblem