Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Tomattarte med vitlök och basilikaTomattarte med vitlök och basilikaTomattarte med vitlök och basilikaCook Time: Yield: 4Ingredients:mjöliskallt smörsaltvattenäggulacitron, skaletschalottenlökarvitlöksklyftorsmör till stekningolivolja till stekningrörsockeräppelcidervinägerplommontomaterfärsk basilikaInstructions:

1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Kör mjöl, kallt smör och salt i en degberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten, äggula, rivet citronskal och kör snabbt ihop till en kladdig deg. Pudra lite mjöl över och vira in i plastfolie, låt vila i kylen ca 15-20 minuter.
3. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs löken i en 20-24 cm stor stekpanna med lite smör och olivolja. Tillsätt socker och vinäger när löken börjar bli mjukna.
4. Dela tomaterna längs med i halvor och lägg ner dem med snittytan neråt i stekpannan. Låt tomaterna steka 2-3 minuter på medelhög värme så dom blir lite mjuka. Ställ åt sidan.
5. Kavla degen ca 5 mm tjock och 1-2 cm större än stekpannan. Lägg ut degen som ett lock på tomaterna och vik in kanterna. Picka degen med en gaffel och grädda i ugnen 25-30 minuter tills den blir gyllenbrun och frasig.
6. Vänd tarten upp och ner på ett fat vid servering, så degen hamnar i botten av fatet. Plocka över basilikablad och servera ljummen.

Tomattarte med vitlök och basilika
recipe
90 min

Tomattarte med vitlök och basilika

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 250 g mjöl
  • 250 g iskallt smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl vatten
  • 1 st äggula
  • 0.5 st citron, skalet

Fyllning

  • 3 st schalottenlökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • olivolja till stekning
  • 1 msk rörsocker
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 250 g plommontomater
  • 1 st färsk basilika

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Kör mjöl, kallt smör och salt i en degberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten, äggula, rivet citronskal och kör snabbt ihop till en kladdig deg. Pudra lite mjöl över och vira in i plastfolie, låt vila i kylen ca 15-20 minuter.
  3. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs löken i en 20-24 cm stor stekpanna med lite smör och olivolja. Tillsätt socker och vinäger när löken börjar bli mjukna.
  4. Dela tomaterna längs med i halvor och lägg ner dem med snittytan neråt i stekpannan. Låt tomaterna steka 2-3 minuter på medelhög värme så dom blir lite mjuka. Ställ åt sidan.
  5. Kavla degen ca 5 mm tjock och 1-2 cm större än stekpannan. Lägg ut degen som ett lock på tomaterna och vik in kanterna. Picka degen med en gaffel och grädda i ugnen 25-30 minuter tills den blir gyllenbrun och frasig.
  6. Vänd tarten upp och ner på ett fat vid servering, så degen hamnar i botten av fatet. Plocka över basilikablad och servera ljummen.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem