Tortillapizza med pesto och grönsaker
164.8
Tortillapizza med pesto och grönsaker
recipe
City Gross
25 min

Tortillapizza med pesto och grönsaker

Ingredienser

  • 400 g vitkål
  • 3 msk raps/matolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 st tortillabröd
  • bakplåtspapper
  • 100 g pesto
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 st zucchini
  • 150 g cocktailtomater
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Strimla kålen så fint du kan, använda gärna en mandolin. Krama kålen mjuk med händerna.
  3. Vispa samman olja, vinäger, dijonsenap, honung, skalad och pressad vitlök, salt och peppar. Rör ner kålen i skålen.
  4. Lägg tortillabröden på en plåt med bakplåtspapper. Bred på pesto och strö över chiliflakes.
  5. Skiva zucchini och tomater. Fördela det på bröden och smula över fetaost.
  6. Grädda i ugn i ca 5 min.
  7. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem