Tunnbrödsrulle med hummus, halloumi, körsbärstomat & krispig rucola
recipe
City Gross
35 min

Tunnbrödsrulle med hummus, halloumi, körsbärstomat & krispig rucola

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
180,00 kr

Ingredienser

Hummus

  • 450 g kikärtor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl yoghurt
  • 3 krm spiskummin
  • 3 krm paprikapulver
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 krm sambal oelek
  • 2 krm salt
  • 1 tsk citron, saften
  • 200 g halloumi
  • 8 st tunnbröd
  • 70 g ruccola
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Börja med hummusen. Häll av spadet och lägg kikärtor i ett durkslag och skölj med kallt vatten.
  2. Mixa med mixerstav eller mosa kikärtorna till en jämn smet med en gaffel. Tillsätt olja, yoghurt, spiskummin, paprikapulver, skalad och pressad vitlök, sambal oelek, salt och citronsaft.
  3. Skiva halloumin och stek gyllenbrun i en torr het stekpanna. Bred ut en klick kikärtsröra på tunnbrödet. Toppa med halloumi, ruccola och skivade tomater.
  4. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem