Ugnsäpple med kex och kanel
90
Ugnsäpple med kex och kanel
recipe
City Gross
25 min

Ugnsäpple med kex och kanel

Ingredienser

  • 8 st äpplen
  • 8 st digestivekex
  • 1 dl finhackade hasselnötter
  • 100 g smör
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 8 st kanelstänger
  • 2 msk ljus sirap

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär av ett ”lock” på äpplena och kärna ur dem.
  3. Ställ äpplena i ett munkjärn eller en ugnsfast form.
  4. Krossa digestivekexen till smulor.
  5. Blanda digestivekex och hasselnötterna med rumsvarmt smör, socker och kanel.
  6. Tryck ner blandningen i hålet efter kärnhuset och lägg på ”locket”. Tryck ner en kanelstång i varje äpple och ringla över sirap.
  7. Baka i ugnen i 20–25 minuter, tills äpplena blivit mjuka.
  8. Servera med vispad grädde eller glass.

Varnings ikonAnslutningsproblem