Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Ugnsäpple med kex och kanelUgnsäpple med kex och kanelUgnsäpple med kex och kanelCook Time: Yield: 4Ingredients:äpplendigestivekexfinhackade hasselnöttersmörströsockermalen kanelkanelstängerljus sirapInstructions:

1. Värm ugnen till 200 grader.
2.Skär av ett ”lock” på äpplena och kärna ur dem.
3.Ställ äpplena i ett munkjärn eller en ugnsfast form.
4.Krossa digestivekexen till smulor.
5.Blanda digestivekex och hasselnötterna med rumsvarmt smör, socker och kanel.
6.Tryck ner blandningen i hålet efter kärnhuset och lägg på ”locket”. Tryck ner en kanelstång i varje äpple och ringla över sirap.
7.Baka i ugnen i 20–25 minuter, tills äpplena blivit mjuka.
8.Servera med vispad grädde eller glass.

Ugnsäpple med kex och kanel
recipe
25 min

Ugnsäpple med kex och kanel

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 8 st äpplen
  • 8 st digestivekex
  • 1 dl finhackade hasselnötter
  • 100 g smör
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 8 st kanelstänger
  • 2 msk ljus sirap

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär av ett ”lock” på äpplena och kärna ur dem.
  3. Ställ äpplena i ett munkjärn eller en ugnsfast form.
  4. Krossa digestivekexen till smulor.
  5. Blanda digestivekex och hasselnötterna med rumsvarmt smör, socker och kanel.
  6. Tryck ner blandningen i hålet efter kärnhuset och lägg på ”locket”. Tryck ner en kanelstång i varje äpple och ringla över sirap.
  7. Baka i ugnen i 20–25 minuter, tills äpplena blivit mjuka.
  8. Servera med vispad grädde eller glass.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem