Upside-down-cake med ananans
46
Upside-down-cake med ananans
recipe
City Gross
35 min

Upside-down-cake med ananans

Ingredienser

Topping

  • 1 dl muscovadosocker
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 1 burk ananasringar

Smet

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl kokosmjölk
  • 0.75 dl rapsolja

Gör så här

  1. Mängd: ca 10 bitar
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Smöra en form, 20 cm i diameter.
  4. Topping: Smält ihop muscovadosocker och smör i en kastrull. Häll ner i den förberedda formen.
  5. Lägg ner ananasringarna i botten av formen.
  6. Smet: Sikta ner vetemjöl, socker och bikarbonat i en skål.
  7. Vispa ner lite mjölk och vatten i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Avsluta med att vispa ner oljan.
  8. Häll smeten över ananasen och grädda kakan i 30 minuter. Testa med en sticka, den ska vara torr i mitten.
Tips från oss
Jag älskar den här kakan efter den är så löjligt enkel att göra. Den kallas upside-down eftersom det som är nedåt i formen, blir ovansidan när du vänder upp kakan på ett fat. En knäckig, söt topping med ananas som är svår att inte älska.

Varnings ikonAnslutningsproblem