
Upside-down-cake med ananans
Välj antal portioner:
10 bitar
Ingredienser
Topping
- 1 dl muscovadosocker
- 2 msk mjölkfritt margarin
- 1 burk ananasringar
Smet
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl muscovadosocker
- 1 tsk bikarbonat
- 2 dl kokosmjölk
- 0.75 dl rapsolja
Gör så här
- 2. Sätt ugnen på 200 grader.
- Smöra en form, 20 cm i diameter.
- Topping: Smält ihop muscovadosocker och smör i en kastrull. Häll ner i den förberedda formen.
- Lägg ner ananasringarna i botten av formen.
- Smet: Sikta ner vetemjöl, socker och bikarbonat i en skål.
- Vispa ner lite mjölk och vatten i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Avsluta med att vispa ner oljan.
- Häll smeten över ananasen och grädda kakan i 30 minuter. Testa med en sticka, den ska vara torr i mitten.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Jag älskar den här kakan efter den är så löjligt enkel att göra. Den kallas upside-down eftersom det som är nedåt i formen, blir ovansidan när du vänder upp kakan på ett fat. En knäckig, söt topping med ananas som är svår att inte älska.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna