Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Veganburgare med chipotlemajjo & sötpotatispommesVeganburgare med chipotlemajjo & sötpotatispommesVeganburgare med chipotlemajjo & sötpotatispommesCook Time: Yield: 4Ingredients:sötpotatisoljasaltkikärtspaddijonsenapcitronsaftrapsoljarökt chilikikärtorvitlöksklyftorolivoljatahinicitron, saftensalthackad persiljavegansk burgarehamburgerbrödkörsbärstomateralfa groddarrödkålInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär sötpotatis i pommesstorlek. Lägg på en plåt, ringa över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  2. Blanda kikärtsspad, dijonsenap och citronsaft i en väl rengjord skål.
  3. Häll i rapsolja i en tunn stråle medan du mixar med en stavmixer till en krämig majonnäs. Smaksätt med hackad rökt chili.
  4. Mixa samman kikärtor med pressad vitlök, olivolja och tahini. Smaka av med citronsaft, salt och hackad persilja. Vill du ha en krämigare hummus kan du hälla i mer olja.
  5. Grilla burgare.
  6. Bygg burgare med skivade tomater, alfagroddar och fint strimlad rödkål.
Veganburgare med chipotlemajjo & sötpotatispommes
recipe
35 min

Veganburgare med chipotlemajjo & sötpotatispommes

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • olja
  • salt

Chipotlemajonnäs På Kikärtsspad

  • 3 msk kikärtspad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk citronsaft
  • 2.5 dl rapsolja
  • 1 st rökt chili

Hummus

  • 230 g kikärtor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tahini
  • 1 st citron, saften
  • salt
  • 3 msk hackad persilja
  • 4 st vegansk burgare
  • 4 st hamburgerbröd
  • 250 g körsbärstomater
  • 50 g alfa groddar
  • 200 g rödkål

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär sötpotatis i pommesstorlek. Lägg på en plåt, ringa över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  2. Blanda kikärtsspad, dijonsenap och citronsaft i en väl rengjord skål.
  3. Häll i rapsolja i en tunn stråle medan du mixar med en stavmixer till en krämig majonnäs. Smaksätt med hackad rökt chili.
  4. Mixa samman kikärtor med pressad vitlök, olivolja och tahini. Smaka av med citronsaft, salt och hackad persilja. Vill du ha en krämigare hummus kan du hälla i mer olja.
  5. Grilla burgare.
  6. Bygg burgare med skivade tomater, alfagroddar och fint strimlad rödkål.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
I detta receptet har vi använt Bärta burgare, men det går bra att använda vilken vegansk burgare som helst!

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem