
Veganburgare med chipotlemajjo & sötpotatispommes
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 500 g sötpotatis
- olja
- salt
Chipotlemajonnäs På Kikärtsspad
- 3 msk kikärtspad
- 1 tsk dijonsenap
- 2 tsk citronsaft
- 2.5 dl rapsolja
- 1 st rökt chili
Hummus
- 230 g kikärtor
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 1 msk tahini
- 1 st citron, saften
- salt
- 3 msk hackad persilja
- 4 st vegansk burgare
- 4 st hamburgerbröd
- 250 g körsbärstomater
- 50 g alfa groddar
- 200 g rödkål
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär sötpotatis i pommesstorlek. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
- Blanda kikärtsspad, dijonsenap och citronsaft i en väl rengjord skål.
- Häll i rapsolja i en tunn stråle medan du mixar med en stavmixer till en krämig majonnäs. Smaksätt med hackad rökt chili.
- Mixa samman kikärtor med pressad vitlök, olivolja och tahini. Smaka av med citronsaft, salt och hackad persilja. Vill du ha en krämigare hummus kan du hälla i mer olja.
- Grilla burgare.
- Bygg burgare med skivade tomater, alfagroddar och fint strimlad rödkål.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
I detta receptet har vi använt Bärta burgare, men det går bra att använda vilken vegansk burgare som helst!
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna