Vegansk brantevikssill
81.8
Vegansk brantevikssill
recipe
City Gross
180 min

Vegansk brantevikssill

Ingredienser

  • 1 st stor aubergine

Lag

  • 2.5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1.5 dl socker
  • 5 st grovt krossade kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 5 st kryddnejlikor

Lag

  • 1 dl hackad gul lök
  • 1 dl hackad rödlök
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skala och skär auberginen i 0,5 cm tjocka skivor och sen skivorna i ”sillstorlek”.
  2. Koka bitarna i vatten i 1-2 min. Blanda samman lagen i en gryta och låt det snabbt koka upp och sen svalna.
  3. Häll lagen över den kokta auberginen. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten.
  4. Lägg auberginen i en sil och låt lagen rinna av.
  5. Skala och hacka gul lök och rödlök fint. Hacka dillen. Krossa krydd- och vitpepparkorn, lagerblad i mortel. Blanda lökhack med dill och peppar. Rör i socker och salt.
  6. Varva aubergine med lök- och kryddblandning i en glasburk. Avsluta med kryddblandning. Ställ burken svalt i 2 dygn.
  7. Det ska inte vara någon lag med i burken. Kryddorna kommer att bilda spad under lagringen. Därför är det viktigt att ”sillen” hinner stå 2 dygn innan du ska sätta fram den på julbordet.

Varnings ikonAnslutningsproblem