Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Vegansk brantevikssillVegansk brantevikssillVegansk brantevikssillCook Time: Yield: 4Ingredients:stor auberginevattenättiksprit (12 %)sockergrovt krossade kryddpepparkornlagerbladkryddnejlikorhackad gul lökhackad rödlökhackad dillkryddpepparvitpepparkornlagerbladströsockerflingsaltInstructions:

1. Skala och skär auberginen i 0,5 cm tjocka skivor och sen skivorna i ”sillstorlek”.
2. Koka bitarna i vatten i 1-2 min. Blanda samman lagen i en gryta och låt det snabbt koka upp och sen svalna.
3.Häll lagen över den kokta auberginen. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten.

4. Lägg auberginen i en sil och låt lagen rinna av. 
5. Skala och hacka gul lök och rödlök fint. Hacka dillen. Krossa krydd- och vitpepparkorn, lagerblad i mortel. Blanda lökhack med dill och peppar. Rör i socker och salt.
6. Varva aubergine med lök- och kryddblandning i en glasburk. Avsluta med kryddblandning. Ställ burken svalt i 2 dygn.
7. Det ska inte vara någon lag med i burken. Kryddorna kommer att bilda spad under lagringen. Därför är det viktigt att ”sillen” hinner stå 2 dygn innan du ska sätta fram den på julbordet.

Vegansk brantevikssill
recipe
180 min

Vegansk brantevikssill

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st stor aubergine

Lag

  • 2.5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1.5 dl socker
  • 5 st grovt krossade kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 5 st kryddnejlikor
  • 1 dl hackad gul lök
  • 1 dl hackad rödlök
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skala och skär auberginen i 0,5 cm tjocka skivor och sen skivorna i ”sillstorlek”.
  2. Koka bitarna i vatten i 1-2 min. Blanda samman lagen i en gryta och låt det snabbt koka upp och sen svalna.
  3. Häll lagen över den kokta auberginen. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten.
  4. Lägg auberginen i en sil och låt lagen rinna av.
  5. Skala och hacka gul lök och rödlök fint. Hacka dillen. Krossa krydd- och vitpepparkorn, lagerblad i mortel. Blanda lökhack med dill och peppar. Rör i socker och salt.
  6. Varva aubergine med lök- och kryddblandning i en glasburk. Avsluta med kryddblandning. Ställ burken svalt i 2 dygn.
  7. Det ska inte vara någon lag med i burken. Kryddorna kommer att bilda spad under lagringen. Därför är det viktigt att ”sillen” hinner stå 2 dygn innan du ska sätta fram den på julbordet.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem