Vegbolognese
160.6
Vegbolognese
recipe
City Gross
45 min

Vegbolognese

Ingredienser

  • 150 g sojafärs
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 2 st gula lökar
  • 200 g rotselleri
  • 200 g morötter
  • raps/matolja till stekning
  • 2 dl rött matlagningsvin
  • 390 g krossad tomat
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • 340 g pasta
  • 50 g spenat
  • 50 g soltorkade tomater

Gör så här

  1. Koka sojafärsen enligt anvisningarna på paketet, tillsätt grönsaksfond. Sila av och ställ åt sidan.
  2. Finhacka löken. Skala rotselleri och morot och riv grovt.
  3. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken en stund, tills de börjar mjukna. Tillsätt rotsakerna och låt dem fräsa med några minuter.
  4. Tillsätt färsen och fräs den tillsammans med grönsakerna. Häll på vin och krossade tomater.
  5. Krydda med salt, peppar och oregano, häll i soja och låt färssåsen puttra på svag värme ca 20 min. Rör om då och då.
  6. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
  7. Servera med spenat blandat med strimlad soltorkad tomat.
Tips från oss
Har du tid så låt din färssås puttra mer än 20 min, gärna i en hel timme.

Varnings ikonAnslutningsproblem