
Vegbolognese
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 150 g sojafärs
- 1.5 msk grönsaksfond
- 2 st gula lökar
- 200 g rotselleri
- 200 g morötter
- raps/matolja till stekning
- 2 dl rött matlagningsvin
- 390 g krossad tomat
- salt
- svartpeppar
- 2 tsk oregano
- 0.5 msk kinesisk soja
- 340 g pasta
- 50 g spenat
- 50 g soltorkade tomater
Gör så här
- Koka sojafärsen enligt anvisningarna på paketet, tillsätt grönsaksfond. Sila av och ställ åt sidan.
- Finhacka löken. Skala rotselleri och morot och riv grovt.
- Hetta upp olja i en gryta och fräs löken en stund, tills de börjar mjukna. Tillsätt rotsakerna och låt dem fräsa med några minuter.
- Tillsätt färsen och fräs den tillsammans med grönsakerna. Häll på vin och krossade tomater.
- Krydda med salt, peppar och oregano, häll i soja och låt färssåsen puttra på svag värme ca 20 min. Rör om då och då.
- Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
- Servera med spenat blandat med strimlad soltorkad tomat.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Har du tid så låt din färssås puttra mer än 20 min, gärna i en hel timme.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna