Vegetarisk frestelse, linssallad med russin och mandel
177.2
Vegetarisk frestelse, linssallad med russin och mandel
recipe
City Gross
45 min

Vegetarisk frestelse, linssallad med russin och mandel

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 4 dl mjölk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 4 msk kapris
  • 1.5 tsk dill
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör
  • 230 g linser
  • 1 dl mandel
  • 1 dl russin
  • 0.5 st rödlök
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 70 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och skiva potatisen tunt. Skala och strimla löken. Koka upp mjölk och grädde i en gryta. Lägg i potatis och lök. Låt sjuda under lock i ca 10 min. Krydda med salt och peppar.
  3. Varva i en gratängform, potatis, kapris och dill. Strö på ströbröd och klicka på smör. Laga i ugn ca 30 min.
  4. Gör sallad genom att blanda samman avrunna linser, lätt hackad mandel och russin, skalad och hackad rödlök, olja, vinäger, dijon, salt och peppar. Rör i spenat.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem