Vegetarisk gryta med gremolata
recipe
Arla
35 min

Vegetarisk gryta med gremolata

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
196,60 kr

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 st gula paprikor
  • 1 st zucchini
  • Arla® Svenskt Smör
  • 250 g kikärtor
  • 400 g hela tomater
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk timjan
  • 250 g KESO® cottage cheese
  • 0.5 st citron
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl persilja
  • 4 skivor surdegsbröd

Gör så här

  1. Skala och grovhacka löken
  2. Kärna ur paprikan
  3. Skär paprika och zucchini i bitar
  4. Fräs alla grönsaker i smör en gryta
  5. Skölj kikärtorna och låt rinna av
  6. Rör ner kikärtor och tomater med sitt spad
  7. Krydda med peppar, smulad buljongtärning och timjan
  8. Låt allt koka ihop ca 10 min
  9. Blanda ihop röran, keso, citronskal, vitlök och persilja
  10. Servera med bröd

Varnings ikonAnslutningsproblem