Vegetarisk sill på aubergine
recipe
City Gross
35 min

Vegetarisk sill på aubergine

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 1 st stor aubergine
  • 2 dl sojagrädde
  • 1 pkt saffran
  • 1 st apelsin (skal och saft)
  • 0.5 st rödlök
  • 2 st soltorkade tomater
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala auberginen och skär den i skivor, dela skivorna i lagom stora ”sillbitar”.
  2. Koka upp vattnet med en rejäl nypa salt och lägg i auberginebitarna, låt sjuda så att de precis mjuknar.
  3. Ta upp och lägg på hushållspapper för att rinna och av och svalna. Häll grädden i en skål och häll på saffranet. Riv sedan i skalet från apelsinen och pressa i saften.
  4. Hacka lök och soltorkade tomater fint och rör i. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg auberginebitarna i såsen och låt dem dra i ca 1 dag.

Varnings ikonAnslutningsproblem