Vegetariska dan dan nudlar med tofu & grönsakskrips
recipe
City Gross
35 min

Vegetariska dan dan nudlar med tofu & grönsakskrips

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

216,40 kr

Ingredienser

  • 20 g ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st lime
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 3 msk japansk soja
  • 0.5 dl jordnötssmör
  • 0 droppar honung
  • 0.5 dl nudelvatten
  • 250 g äggnudlar
  • 250 g körsbärstomat
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 0.5 st gurka

Gör så här

  1. Skala och riv ingefäran, lägg i en skål. Pressa i vitlöken och vispa ner pressad lime, sambal oelek, soja och jordnötssmör. Smaka av med några droppar honung.
  2. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet, spara kokvatten till såsen.
  3. Dela tomaterna och hacka till spenaten. Strimla salladslök och gurka.
  4. Vänd ihop nykokta nudlar och dressing. Låt allt bli varmt och servera allt i skålar toppat med grönsaker.
Tips från oss
Detta är en enkel street food-rätt från Kina som för hundra år sedan bars runt av ambulerande försäljare. På axeln hade försäljaren en stång med två grytor.

Varnings ikonAnslutningsproblem