
Vegetariska dan dan nudlar med tofu & grönsakskrips
Ingredienser
- 20 g ingefära
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 st lime
- 0.5 tsk sambal oelek
- 3 msk japansk soja
- 0.5 dl jordnötssmör
- 0 några droppar honung
- 0.5 dl nudelvatten
- 250 g äggnudlar
- 250 g körsbärstomat
- 70 g babyspenat
- 0.5 st knippe salladslök
- 0.5 st gurka
Gör så här
- Skala och riv ingefäran, lägg i en skål. Pressa i vitlöken och vispa ner pressad lime, sambal oelek, soja och jordnötssmör. Smaka av med några droppar honung.
- Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet, spara kokvatten till såsen.
- Dela tomaterna och hacka till spenaten. Strimla salladslök och gurka.
- Vänd ihop nykokta nudlar och dressing. Låt allt bli varmt och servera allt i skålar toppat med grönsaker.
Detta är en enkel street food-rätt från Kina som för hundra år sedan bars runt av ambulerande försäljare. På axeln hade försäljaren en stång med två grytor.