Vegoburgare med chilipicklad lök, lingon och ingefärsslaw och rostad potatis
Vegoburgare med chilipicklad lök, lingon och ingefärsslaw och rostad potatis
recipe
City Gross
25 min

Vegoburgare med chilipicklad lök, lingon och ingefärsslaw och rostad potatis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 st crispy bean burger
  • 4 st hamburgerbröd

Chilipicklad Lök

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 st rödlökar
  • 0.5 st röd chili

Lingon-Och Ingefärsslaw

  • 400 g vitkål
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk rårörda lingon
  • 2 msk färsk ingefära
  • 4 msk majonnäs
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen och lägg den på en plåt. Ringla över olja och salta. Ugnsbaka i 30 minuter.
  2. Värm socker och vinäger i en kastrull tills sockret löst upp sig. Skala och strimla löken, skiva chilin och lägg ned i kastrullen.
  3. Ta av från värmen. För slawen strimlas kålen fint. Blanda med pressad vitlök och rör i lingon, majonnäs och ingefära. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek eller grilla burgarna och servera din rätt.

Varnings ikonAnslutningsproblem