Vegoburgare med chilipicklad lök, lingon och ingefärsslaw och rostad potatis
recipe
City Gross
25 min

Vegoburgare med chilipicklad lök, lingon och ingefärsslaw och rostad potatis

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

180,60 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 st crispy bean burger
  • 4 st hamburgerbröd

Chilipicklad Lök

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 st rödlökar
  • 0.5 st röd chili

Lingon-Och Ingefärsslaw

  • 400 g vitkål
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk rårörda lingon
  • 2 msk färsk ingefära
  • 4 msk majonnäs
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen och lägg den på en plåt. Ringla över olja och salta. Ugnsbaka i 30 minuter.
  2. Värm socker och vinäger i en kastrull tills sockret löst upp sig. Skala och strimla löken, skiva chilin och lägg ned i kastrullen.
  3. Ta av från värmen. För slawen strimlas kålen fint. Blanda med pressad vitlök och rör i lingon, majonnäs och ingefära. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek eller grilla burgarna och servera din rätt.

Varnings ikonAnslutningsproblem