Vegofärs med bulgur & dilltzatzikiVegofärs med bulgur & dilltzatzikiVegofärs med bulgur & dilltzatzikiCook Time: Yield: 4Ingredients:sojafärsvitlöksklyftagräslöksmör till stekningtimjansaltsvartpepparbulgurrödkålvitvinsvinägersockerraps/matoljapurjolöksaltsvartpeppardillgurkayoghurtsaltsvartpepparInstructions:1. Koka sojafärsen enligt anvisningarna på paketet.
2. Skala och hacka vitlöken, hacka gräslöken fint. Stek den kokta färsen i smör och rör i vitlök, gräslök och timjan. Krydda med salt och peppar.
3. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
4. Strimla kålen fint. Lägg den i en skål och krama den mjuk med händerna. Rör i vinäger, socker, olja och hackad purjolök. Smaka av med salt och peppar.
5. Blanda samman hackad dill, avrunnen grovt riven gurka och yoghurt. Smaka av såsen med salt och peppar.
6. Servera.

Vegofärs med bulgur & dilltzatziki
recipe
City Gross
35 min

Vegofärs med bulgur & dilltzatziki

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 150 g sojafärs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 15 g gräslök
  • smör till stekning
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 280 g bulgur
  • 400 g rödkål
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • raps/matolja
  • 0.5 st purjolök
  • salt
  • svartpeppar
  • 30 g dill
  • 0.5 st gurka
  • 2 dl yoghurt
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka sojafärsen enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och hacka vitlöken, hacka gräslöken fint. Stek den kokta färsen i smör och rör i vitlök, gräslök och timjan. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
  4. Strimla kålen fint. Lägg den i en skål och krama den mjuk med händerna. Rör i vinäger, socker, olja och hackad purjolök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda samman hackad dill, avrunnen grovt riven gurka och yoghurt. Smaka av såsen med salt och peppar.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Vill du göra biffar istället för färs? Blanda samman den kokta färsen med 1 dl havregryn, 2 ägg, 2 msk maizena och låt stå och dra en stund. Sen är det bara att forma små biffar.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem