
Vietnamesiska pannkakor med svampfyllning och cashewnötter
Ingredienser
- 2.5 dl vetemjöl
- 400 ml kokosmjölk
- 1 dl mjölk
- 2 st ägg
- 0.5 tsk gurkmeja, torkad
- 2 krm ingefära
- 0.5 tsk salt
- smör till stekning
- 100 g cashewnötter
- 250 g champinjoner
- 90 g böngroddar
- 1 dl japansk soja
- 1 tsk sesamolja
- 2 msk mango chutney
- 3 krm sambal oelek
- 1 st vitlöksklyfta
- 70 g spenat
- 0.5 st knippe salladslök
Gör så här
- Vispa samman ingredienserna till pannkakorna. Låt stå medan du rostar cashewnötterna i en torr stekpanna ett par minuter. Stek gyllene pannkakor i stekpanna med lite smör.
- Skiva champinjonerna och stek i en stekpanna. Vänd i böngroddar precis innan servering.
- Rör samman soja, sesamolja, mango chutney, sambal oelek och pressad vitlök.
- Servera pannkakorna tillsammans med svampröran, cashewnötterna, sojasåsen och spenat. Strö över tunt skivad salladslök.