Vietnamesiska pannkakor med svampfyllning och cashewnötter
Vietnamesiska pannkakor med svampfyllning och cashewnötter
recipe
City Gross
35 min

Vietnamesiska pannkakor med svampfyllning och cashewnötter

Ingredienser

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 0.5 tsk gurkmeja, torkad
  • 2 krm ingefära
  • 0.5 tsk salt
  • smör till stekning
  • 100 g cashewnötter
  • 250 g champinjoner
  • 90 g böngroddar
  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk mango chutney
  • 3 krm sambal oelek
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 70 g spenat
  • 0.5 st knippe salladslök

Gör så här

  1. Vispa samman ingredienserna till pannkakorna. Låt stå medan du rostar cashewnötterna i en torr stekpanna ett par minuter. Stek gyllene pannkakor i stekpanna med lite smör.
  2. Skiva champinjonerna och stek i en stekpanna. Vänd i böngroddar precis innan servering.
  3. Rör samman soja, sesamolja, mango chutney, sambal oelek och pressad vitlök.
  4. Servera pannkakorna tillsammans med svampröran, cashewnötterna, sojasåsen och spenat. Strö över tunt skivad salladslök.

Varnings ikonAnslutningsproblem