Wonton deg och Wonton sås
recipe
City Gross
70 min

Wonton deg och Wonton sås

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

165,60 kr

Ingredienser

Wonton Deg

  • 1.5 dl vatten
  • 2.5 dl vetemjöl

Hemmagjord femkrydda

  • 1 tsk hel vitpeppar
  • 1 st stjärnanis
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 0.5 tsk hel kryddnejlika
  • 1 tsk malen kanel

Wonton Sås

  • 20 g ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 msk neutral olja
  • 2 st stjärnanis
  • 1 krm femkrydda
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 msk japansk soja
  • 4 msk vatten
  • 0.5 tsk risvinäger

Fyllning

  • 6 st ägg
  • 2 msk neutral olja
  • 50 g gräslök
  • 1 msk potatismjöl
  • salt

Till Servering

  • 1 st knippe salladslök
  • 15 g gräslök
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Mängd: 24 st Wonton deg:
  2. Arbeta samman vatten och mjöl i en bunke. Ta inte allt vatten på en gång utan arbeta in det efterhand tills du har en deg som inte längre kladdar och är smidig i konsistensen. Vila under en fuktad handduk i 30 min.
  3. Knåda degen igen och dela den i 2 delar. Rulla till längder och dela igen i 12 bitar. Kavla delarna till millimetertunna rundlar. Hemmagjord femkrydda
  4. Mortla de hela kryddorna till ett fint pulver. Blanda med kanel och förvara i en burk med lock.Wonton sås:
  5. Skala och skiva vitlök och ingefära. Lägg i en gryta med olja tillsammans med stjärnanis och låt sjuda en liten stund. Vitlöken får inte ta färg.
  6. Rör i femkrydda, peppar, soja, vatten och risvinäger Låt stå och dra i ca 15 min. Sila av kryddorna.
  7. Rör samman ägg i en skål. Stek sen i olja under omrörning, dra av från plattan när äggen fortfarande är krämiga. Rör i hackad gräslök och potatismjöl. Smaka av med salt.
  8. Fyll degplattorna med fyllning, nyp samman och sjud i rikligt med vatten tills de flyter upp. ät direkt i såsen.
  9. Servera med salladslök, gräslök och koriander.

Varnings ikonAnslutningsproblem