Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Wonton deg och Wonton såsWonton deg och Wonton såsWonton deg och Wonton såsCook Time: Yield: 4Ingredients:vattenvetemjölhel vitpepparstjärnanishela fänkålsfrönhel kryddnejlikamalen kanelingefäraneutral oljavitlöksklyftorstjärnanisfemkryddasvartpepparjapansk sojavattenrisvinägeräggneutral oljagräslökpotatismjölsaltknippe salladslökgräslökkorianderInstructions:

Mängd: 24 st 

Wonton deg:

1. Arbeta samman vatten och mjöl i en bunke. Ta inte allt vatten på en gång utan arbeta in det efterhand tills du har en deg som inte längre kladdar och är smidig i konsistensen. Vila under en fuktad handduk i 30 min.
2. Knåda degen igen och dela den i 2 delar. Rulla till längder och dela igen i 12 bitar. Kavla delarna till millimetertunna rundlar.

Hemmagjord femkrydda
1. Mortla de hela kryddorna till ett fint pulver. Blanda med kanel och förvara i en burk med lock.

Wonton sås:
1. Skala och skiva vitlök och ingefära. Lägg i en gryta med olja tillsammans med stjärnanis och låt sjuda en liten stund. Vitlöken får inte ta färg.
2. Rör i femkrydda, peppar, soja, vatten och risvinäger Låt stå och dra i ca 15 min. Sila av kryddorna.
3. Rör samman ägg i en skål. Stek sen i olja under omrörning, dra av från plattan när äggen fortfarande är krämiga. Rör i hackad gräslök och potatismjöl. Smaka av med salt.
4. Fyll degplattorna med fyllning, nyp samman och sjud i rikligt med vatten tills de flyter upp. ät direkt i såsen.
5. Servera med salladslök, gräslök och koriander.

Wonton deg och Wonton sås
recipe
70 min

Wonton deg och Wonton sås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Wonton Deg

  • 1.5 dl vatten
  • 2.5 dl vetemjöl

Hemmagjord femkrydda

  • 1 tsk hel vitpeppar
  • 1 st stjärnanis
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 0.5 tsk hel kryddnejlika
  • 1 tsk malen kanel

Wonton Sås

  • 20 g ingefära
  • 4 msk neutral olja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st stjärnanis
  • 1 krm femkrydda
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 msk japansk soja
  • 4 msk vatten
  • 0.5 tsk risvinäger

Fyllning

  • 6 st ägg
  • 2 msk neutral olja
  • 50 g gräslök
  • 1 msk potatismjöl
  • salt

Till Servering

  • 1 st knippe salladslök
  • 15 g gräslök
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Mängd: 24 st Wonton deg:
  2. Arbeta samman vatten och mjöl i en bunke. Ta inte allt vatten på en gång utan arbeta in det efterhand tills du har en deg som inte längre kladdar och är smidig i konsistensen. Vila under en fuktad handduk i 30 min.
  3. Knåda degen igen och dela den i 2 delar. Rulla till längder och dela igen i 12 bitar. Kavla delarna till millimetertunna rundlar. Hemmagjord femkrydda
  4. Mortla de hela kryddorna till ett fint pulver. Blanda med kanel och förvara i en burk med lock.Wonton sås:
  5. Skala och skiva vitlök och ingefära. Lägg i en gryta med olja tillsammans med stjärnanis och låt sjuda en liten stund. Vitlöken får inte ta färg.
  6. Rör i femkrydda, peppar, soja, vatten och risvinäger Låt stå och dra i ca 15 min. Sila av kryddorna.
  7. Rör samman ägg i en skål. Stek sen i olja under omrörning, dra av från plattan när äggen fortfarande är krämiga. Rör i hackad gräslök och potatismjöl. Smaka av med salt.
  8. Fyll degplattorna med fyllning, nyp samman och sjud i rikligt med vatten tills de flyter upp. ät direkt i såsen.
  9. Servera med salladslök, gräslök och koriander.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem