
Wonton deg och Wonton sås
Ingredienser
Wonton Deg
- 1.5 dl vatten
- 2.5 dl vetemjöl
Hemmagjord femkrydda
- 1 tsk hel vitpeppar
- 1 st stjärnanis
- 1 tsk hela fänkålsfrön
- 0.5 tsk hel kryddnejlika
- 1 tsk malen kanel
Wonton Sås
- 20 g ingefära
- 4 msk neutral olja
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st stjärnanis
- 1 krm femkrydda
- 2 krm svartpeppar
- 5 msk japansk soja
- 4 msk vatten
- 0.5 tsk risvinäger
Fyllning
- 6 st ägg
- 2 msk neutral olja
- 50 g gräslök
- 1 msk potatismjöl
- salt
Till Servering
- 1 st knippe salladslök
- 15 g gräslök
- 1 kruka koriander
Gör så här
- Mängd: 24 st Wonton deg:
- Arbeta samman vatten och mjöl i en bunke. Ta inte allt vatten på en gång utan arbeta in det efterhand tills du har en deg som inte längre kladdar och är smidig i konsistensen. Vila under en fuktad handduk i 30 min.
- Knåda degen igen och dela den i 2 delar. Rulla till längder och dela igen i 12 bitar. Kavla delarna till millimetertunna rundlar. Hemmagjord femkrydda
- Mortla de hela kryddorna till ett fint pulver. Blanda med kanel och förvara i en burk med lock.Wonton sås:
- Skala och skiva vitlök och ingefära. Lägg i en gryta med olja tillsammans med stjärnanis och låt sjuda en liten stund. Vitlöken får inte ta färg.
- Rör i femkrydda, peppar, soja, vatten och risvinäger Låt stå och dra i ca 15 min. Sila av kryddorna.
- Rör samman ägg i en skål. Stek sen i olja under omrörning, dra av från plattan när äggen fortfarande är krämiga. Rör i hackad gräslök och potatismjöl. Smaka av med salt.
- Fyll degplattorna med fyllning, nyp samman och sjud i rikligt med vatten tills de flyter upp. ät direkt i såsen.
- Servera med salladslök, gräslök och koriander.