Zucchini och morotsbiffar med mozzarella
164.8
Zucchini och morotsbiffar med mozzarella
recipe
City gross
35 min

Zucchini och morotsbiffar med mozzarella

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • raps/matolja
  • salt
  • 1 st zucchini
  • 200 g morötter
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 st ägg
  • salt
  • peppar
  • olivolja till stekning
  • 50 g spenat
  • 2 dl yoghurt
  • 0.5 förp persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen, lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
  3. Riv zucchini och morötter grovt. Pressa vätska ur zucchinin. Lägg allt i en bunke och rör i riven mozzarella, hackad salladslök, fint riven vitlök och potatismjöl. Vispa upp äggen och blanda ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Stek biffar i olivolja på medelvärme tills de fått fin färg.
  4. Servera med spenat, en klick yoghurt och persilja.
Tips från oss
Det är gott med en neutral sval yoghurtsås men om du vill ha lite hetta är det gott att röra samman yoghurten med lite sweet chili och sriracha.

Varnings ikonAnslutningsproblem