Zucchinibiffar med rostad potatis
197.6
Zucchinibiffar med rostad potatis
recipe
City gross
35 min

Zucchinibiffar med rostad potatis

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 200 g morötter
  • raps/matolja
  • salt
  • 1 st zucchini
  • 1 tsk salt
  • 460 g kikärtor
  • 1 st ägg
  • 75 g fetaost
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk potatismjöl
  • 15 g persilja
  • smör till stekning
  • 2 dl yoghurt
  • 2 msk mango chutney
  • 70 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatis och morötter. Lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
  3. Riv zucchini grovt och lägg i en skål. Blanda med salt och låt stå i 5 min. Mixa avrunna kikärter, ägg, smulad fetaost och peppar till en grov smet. Rör i potatismjöl och hackad persilja. Krama vätskan ur zucchinin och rör ner i smeten. Forma små biffar och stek i smör på medelvärme, vänd dem först när de fått en krispig stekyta.
  4. Rör samman yoghurt och mango chutney.
  5. Servera med sallad.
Tips från oss
Rosta all potatis och lägg undan till omeletten.

Varnings ikonAnslutningsproblem