
Zucchinibiffar med rostad potatis
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 600 g potatis
- 200 g morötter
- rapsolja
- salt
- 1 st zucchini
- 1 tsk salt
- 460 g kikärtor
- 1 st ägg
- 75 g fetaost
- 2 krm svartpeppar
- 3 msk potatismjöl
- smör
- 2 dl yoghurt
- 2 msk mango chutney
- 70 g sallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och klyfta potatis och morötter. Lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
- Riv zucchini grovt och lägg i en skål. Blanda med salt och låt stå i 5 min. Mixa avrunna kikärter, ägg, smulad fetaost och peppar till en grov smet. Rör i potatismjöl. Krama vätskan ur zucchinin och rör ner i smeten. Forma små biffar och stek i smör på medelvärme, vänd dem först när de fått en krispig stekyta.
- Rör samman yoghurt och mango chutney.
- Servera med sallad.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Har du ingen chutney är sweet chili eller lite japansk soja och några droppar honung andra goda smaksättare. Rosta all potatis och lägg undan till omeletten.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna