Älgstek med rostad pumpa och dillstekta kantarellerÄlgstek med rostad pumpa och dillstekta kantarellerÄlgstek med rostad pumpa och dillstekta kantarellerCook Time: Yield: 4Ingredients:älgsteksaltpepparsmör till stekningrosmarinkvistarvitlöksklyftorsaltsvartpepparsmör till stekningbakplåtspapperbutternutpumpaoljasaltpepparschalottenlökarsmör till stekninglingonäpple, skuret i tärningaräppelcidervinägerströsockerfinhackad röd chilikantarellersmörsaltsvartpeppardillInstructions:
  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Krydda steken med salt och peppar. Stek den i rikligt med smör tills den fått fin färg. Lägg i rosmarin kvistar och krossade vitlöksklyftor i smöret och köttet medan du steker det. Lägg det sen i en ugnsfast form tillsammans med vitlöken och rosmarinen. Laga till en innertemp på 65 grader. Låt sen vila i bakplåtspapper medan du rostar pumpan.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Dela pumpan och kärna ur den. Dela den i långa klyftor, lägg på en plåt och pensla den med olja. Salta och peppra. Laga i ugn ca 20 min.
  4. Gör lingonchutney, stek löken i smör på medelvärme i en kastrull. Lägg i alla övriga ingredienser och sjud i ca 15 min. 5. Låt sen chutneyn svalna.
  5. Ansa och stek kantarellerna i en torr stekpanna tills de vätskat ur sig. Klicka i smör och krydda med salt, peppar och dill.
  6. Servera.
Älgstek med rostad pumpa och dillstekta kantareller
recipe
City Gross
90 min

Älgstek med rostad pumpa och dillstekta kantareller

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg älgstek
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • 6 st rosmarinkvistar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • salt
  • svartpeppar
  • smör till stekning
  • bakplåtspapper
  • 800 g butternutpumpa
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar

Lingonchutney

  • 2 st schalottenlökar
  • smör till stekning
  • 2.5 dl lingon
  • 1 st äpple, skuret i tärningar
  • 1.5 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk finhackad röd chili
  • 300 g kantareller
  • 2 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 20 g dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Krydda steken med salt och peppar. Stek den i rikligt med smör tills den fått fin färg. Lägg i rosmarin kvistar och krossade vitlöksklyftor i smöret och köttet medan du steker det. Lägg det sen i en ugnsfast form tillsammans med vitlöken och rosmarinen. Laga till en innertemp på 65 grader. Låt sen vila i bakplåtspapper medan du rostar pumpan.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Dela pumpan och kärna ur den. Dela den i långa klyftor, lägg på en plåt och pensla den med olja. Salta och peppra. Laga i ugn ca 20 min.
  4. Gör lingonchutney, stek löken i smör på medelvärme i en kastrull. Lägg i alla övriga ingredienser och sjud i ca 15 min. 5. Låt sen chutneyn svalna.
  5. Ansa och stek kantarellerna i en torr stekpanna tills de vätskat ur sig. Klicka i smör och krydda med salt, peppar och dill.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem