Långkokt vildsvin med chilistekt kålLångkokt vildsvin med chilistekt kålLångkokt vildsvin med chilistekt kålCook Time: Yield: 4Ingredients:vildsvinssteksmör till stekningsaltsvartpeppargula lökarhel vitlökvattenjapansk sojarapsoljaröd chilistjärnanisflytande honungcitron, skal + saftjapansk sojavitkål i stora bitarrödkål i stora bitarbroccoliolja till stekningsaltpepparcrème fraichechipotlepastatortillachipsInstructions:
  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Bryn köttet runt om i smör, salta och peppra medan du steker. Lägg köttet i en gryta som tål ugnsvärme. Lägg i skalad och klyftad lök, halverad vitlök, vatten, soja, olja, 1 hel chili delad på längden och stjärnanis. Sätt på locket och laga i ugn ca 4 timmar. Köttet är färdigt när det är mört och lätt att dra isär med en gaffel.
  3. Häll av vätskan i en gryta, låt det koka samman till kålen.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till glazen och pensla köttet. Dra sen isär det med en gaffel.
  5. Dela kål och broccoli i bitar. Stek på hör värme med lite olja. Häll på önskad mäng av vätskan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rör samman crème fraiche och chipotlepasta.
  7. Servera med tortillachips.
Långkokt vildsvin med chilistekt kål
recipe
City Gross
180 min

Långkokt vildsvin med chilistekt kål

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1.5 kg vildsvinsstek
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st gula lökar
  • 1 st hel vitlök
  • 3 dl vatten
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 st röd chili
  • 3 st stjärnanis

Glaze

  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 st citron, skal + saft
  • 1 msk japansk soja
  • 400 g vitkål i stora bitar
  • 400 g rödkål i stora bitar
  • 250 g broccoli
  • olja till stekning
  • salt
  • peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk chipotlepasta
  • tortillachips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Bryn köttet runt om i smör, salta och peppra medan du steker. Lägg köttet i en gryta som tål ugnsvärme. Lägg i skalad och klyftad lök, halverad vitlök, vatten, soja, olja, 1 hel chili delad på längden och stjärnanis. Sätt på locket och laga i ugn ca 4 timmar. Köttet är färdigt när det är mört och lätt att dra isär med en gaffel.
  3. Häll av vätskan i en gryta, låt det koka samman till kålen.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till glazen och pensla köttet. Dra sen isär det med en gaffel.
  5. Dela kål och broccoli i bitar. Stek på hör värme med lite olja. Häll på önskad mäng av vätskan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rör samman crème fraiche och chipotlepasta.
  7. Servera med tortillachips.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem