
Långkokt vildsvin med chilistekt kål
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1.5 kg vildsvinsstek
- smör till stekning
- salt
- svartpeppar
- 2 st gula lökar
- 1 st hel vitlök
- 3 dl vatten
- 1 dl japansk soja
- 0.5 dl rapsolja
- 1 st röd chili
- 3 st stjärnanis
Glaze
- 2 msk flytande honung
- 0.5 st citron, skal + saft
- 1 msk japansk soja
- 400 g vitkål i stora bitar
- 400 g rödkål i stora bitar
- 250 g broccoli
- olja till stekning
- salt
- peppar
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk chipotlepasta
- tortillachips
Gör så här
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Bryn köttet runt om i smör, salta och peppra medan du steker. Lägg köttet i en gryta som tål ugnsvärme. Lägg i skalad och klyftad lök, halverad vitlök, vatten, soja, olja, 1 hel chili delad på längden och stjärnanis. Sätt på locket och laga i ugn ca 4 timmar. Köttet är färdigt när det är mört och lätt att dra isär med en gaffel.
- Häll av vätskan i en gryta, låt det koka samman till kålen.
- Blanda ihop alla ingredienser till glazen och pensla köttet. Dra sen isär det med en gaffel.
- Dela kål och broccoli i bitar. Stek på hör värme med lite olja. Häll på önskad mäng av vätskan. Smaka av med salt och peppar.
- Rör samman crème fraiche och chipotlepasta.
- Servera med tortillachips.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna